January 23, 2008 

Hooray For Chuck

A jedem! Od premiéry filmu Choke v Sundance neuplynul ani den a společnost Fox Searchlight (u nás pod křídly Bontonfilmu) už oznámila zakoupení práv na celosvětovou distribuci. “Foxové” mají k nezávislým produkcím dlouhodobě velmi pozitvní vztah, lze tedy předpokládat, že i o Choke bude dobře postaráno.

choke-movie-still2.jpg

Po Fincherově Fight Clubu (1999) je Choke druhým filmem na motivy knihy Chucka Palahniuka. V přípravné fázi jsou v tuto chvíli Invisible Monsters, nadějně to snad vypadá i s realizací Survivora. Ale.. nezakřikněmež.

Choke je režisérským debutem herce a scénáristy Clarka Gregga (např. What Lies Beneath - Pod povrchem). Podle prvních reakcí se můžeme těšit na dynamickou adaptaci příběhu, s řádnou dávkou chuckovsky černého humoru. Něco málo prozrazuje i sám Gregg v krátkém interview.

Román Choke (Zalknutí) vyšel v roce 2001 a v průběžném hlasování na Palahniukově webu se stále drží mezi nejoblíbenějšími tituly. Schválně, jak si hlavní hrdina Victor povede ve svých svérázných praktikách získávání přátel na plátně…

choke-russia2.jpgchoke-germany21.jpgchoke-finland12.jpgchoke-us-trade1.jpgchoke-uk1.jpg

www.chuckpalahniuk.net

Comments

Leave a comment

Please fill-in all fields marked by red star (*).

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Powered by WP Hashcash