April 16, 2009 

strč krst skrz krk..

Další z krátkých výletů za Dlhými dielami.

Tentokrát na křest Revoyaged v Divadle Rubín.

“Bude paráda,” sliboval páter poster:

dsc02994poster.jpg

Bylo ale chvílemi spíše roztěkáno (na pódiu), jakoby se Šina s Danom ne a ne zasoustředit. Naplno se ponořili do sebe a do hudby možná až v záverečné          (tj. predprídavkové) - a doopravdy kouzelné - Na mori.

Tu a tam špičkování, jeden false start se stopkou od Šiny, jedna zlobivá kytara (a podlouhlá příhoda o jejím osudu/původu), a lehce pomotaný domotaný závěr v Som modré more (a není divu — som ty z teba tvoja čásť čo tu stojí pred tebou ja tiež som ty.. zkuste si to říct osmkrát za sebou, navíc částečně v kontrapunktu s a ty si moj cely zo mňa predo mnou / volám ťa teraz tu vráť sa domov..).
Prý jsme ji slyšeli po Prokopovsku: poprvé naposledy. Ale - nezazněla, Mirku, i na křtu v Akropoli?

dsc02995long1.jpg

Roztěkaný byl občas i chudák Xi-Di-Nim, možná z toho, co tropili ti dva lidé za ním, možná jen nebyl ve své cyberkůži, když Dano dával s očividnou rozkoší přednost služebně mladšímu kolegovi “touchscreenovi” Lemurovi . Obávám se, že za jednu obzvlášť zákeřnou arytmii byl Xi jistě následně na hotelu exemplárně trestně projet Spybotem..

dsc02996long2.jpg

Milosrdné Zrkadlo znělo rezolutně a nemilosrdně - tahle pecka je naživo vážně ještě 3x drsnější!

Hodně Masivních vlivů v aranžích a beatech tonight (nebo se nám to zdálo?) - přezdíváme songy tu na Blue Lines Remix, onde na Mezzanine Remix, lze si přimýšlet dlouhé snivé “Dreeeam óóóóóón………” či “I was looking back to see if you were looking back@ me to see me looking back at you”. Netušený přesah. Větší má jen pesah.

dsc02998long3.jpg

Za hosty je tu Floex. Krátce pochválil dobrou hudbu, která se “dobře remixuje” a pak pokustónsky disk pokřtil. Přejel nad ním rukou a foukl. Vždyť říkám, čaroděj. Tomáši, co nová deska už konečně???? Prosím..

Dobrovolná jeseň jako přídavek zamítnuta. Prý vzhledem k ročnímu období. I tak spokojenost. A najednou riff, který jako by vystřelil zpoza horizontu. “I know a girl!” křičíme do Danovy kytary a vydrží nám to velmi dlouho, v různých mutacích.

I cesta může být cíl.

dsc02999long4.jpg

Stejně.. Prozatím, z výprav longitalských, atmosférou, zaujetím i radostí bezpečně vede křest Výpravy z LMB. S nachlazeným Zdeňkem Bínou a mohutným slovutným panem Karlem Heřmanem z Čankištejna.

Zbytek večera krátké glosy o přátelích, plus dlouhé výměny lyricistních útržků z druhé půle Bonova nejsilnějšího období (ano, Zooropa).

dsc03000long5.jpg

*

Recenze CD Revoyaged vyjde 1.5. spolu s květnovým Reportem.

*

Bonus tracks (Kúsky všetkého):

dsc03001faraway.jpg

faraway..

dsc03004soclose.jpg

..so close.

dsc03003voyagevoyage.jpg

voyage voyage.

Comments

  1. To je nekompromisně pravdivá recenze :o)))

    Comment by mirekk  [18:23, April 19, 2009]

Leave a comment

Please fill-in all fields marked by red star (*).

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Powered by WP Hashcash