August 29, 2008 

August and everything before

Aneb Od nejnovějšího zpět (i když jak kdy)

Bez jednoho týdne konec srpna a v proluce mezi Brandýsem a Orlíkem návštěva u Tomášků, kteří už snad každým dnem budou tři. Je třeba se mimo jiné pochlubit tím, že od futra až k mámě dá se při troše štěstí dojít i bez držení.
Dokumentace ZDE.

*

Většinu prázdnin strávila lvice/dračice Elza v Dolánkách, kde je pořád co objevovat, obloha je modrá ale modrá, mají tam sbírku hraček za několik generací, pořád přijíždí někdo další, dají mi kousnout i lázeňské oplatky, dá se lézt po trávě i po schodoch (part 1, part 2, part 3) a když je hezky, napustí se bazének. Fotosumář Dodoléta je přímo tady, namátkové video třebas támhlec.

*

Dolánky balancujeme průběžnými výjezdy do Brandýsa, nejvíc si však babička Danička užila vnučky v týdnu od 8. do 15. srpna. Mezi hlavními atrakcemi byl bazén se stříškou na Turovech, houpačka & pískoviště u Konťáku a asistovaná samoobsluha při dlabání čehokoli. A ještě jsme stihli potkat Silvii, která se stavila na kultovní svíčkovou i s “novým” Alessandrem.

*

Samozřejmě Praha.. NENÍ jenom Most a Hrad. Naše malé šíšně chodí na poštu, vezmou ho i na třídní minisraz, dostane žluté polstrování do postýlky, na balkoně se na přání pendluje v kočáře pěkně vestoje (to byla chudák právě celá vysílená z protivné nemoci..), nejlepší rachot se tvoří bez varování v šatně (a tahle rukavice je asi největší na světě v životě), jezdit se dá po jezeře Koberec třeba na škuneru Škopek, a prázdné lahváče s plnými kanystry a vůbec nic takovýho tady prostě nemá co dělat..

*

V Máchově kraji panuje kohoutkový svéráz (tj. teplá je hezky napravo)..

dsc01987.JPG

.. mají tu zvláštní slabost pro řadové číslovky:

dsc01962.JPG

(cenovku u kolotočů “1. dítě = 30 kč” jsem bohužel nestihl zvěčnit)..

..ale pro rodiny s malými želvami je to destinace optimální. Procházky, les, máchání v Mácháči, borůvky, hotel (vý)Borný, relax, výlet lodí, fast food i slow food, závody v lezení po čtyřech dlouhými chodbami, nová kojenecká mikropřátelství.. zkrátka dovolenka 1. radost!

*

Proběhlo další Brécosoustředění v Řečici, tentokrát poprvé i s Brécodětmi. Některá robata byla pravda tou dobou stále ještě v bříšku, ale malá Tomášková zvládla občas bez problémů dračit & bugřit za všechny. Ale bylo tam fajn. A v ubytovně na nás byli moc hodní. Děkujeme! Elza očima telefonu SE 750; Elza v Brécohledáčku (detail). (a ještě jeden).

*

První narozeniny se v průběhu června slavily na etapy. Nechyběl dort s jahodovým “E”, dřevěný ptáček nad postýlku, zlatým hřebem byla jistě žlutozelená houpačka a o trénink fantazie se postará knížka, jejíž skotačivý příběh můžete dále sledovat v těchto TŘECH pokračováních (viz seznam zcela dole):

dsc01800.JPG

*

A jsme v Máji. V loděnici Troja se konal nultý Free Fest. Jelikož to byl “fusion festival”, zfúzovali jsme dvě rodinky a podpořili Brécy, Alici Bauer, Wajsara s jeho neuchopitelnými Hi-Fi a ostatní. Bráška Pav během příjemného, téměř letního odpoledne pořídil vynikající fotoreportáž, ani filofon nezůstal pozadu a máme z toho dokonce i jeden bezešvý videoklip.

A to by mohla být taková hezká elotečka za tím naším.. elolétem.

Comments

Leave a comment

Please fill-in all fields marked by red star (*).

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Powered by WP Hashcash